• Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 100 euro
  • 1.200+ parfums op voorraad

Oscar De La Renta

Oplopend Aflopend

1 Item(s)

Oplopend Aflopend

1 Item(s)

oscar de la renta

Oscar de la Renta parfum – voordelig online parfum kopen bij Parfums Bestellen

Modeontwerper Oscar de la Renta (1932) is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Hij toonde al op vroege leeftijd een sterke voorkeur voor kunst en verliet reeds op vroege leeftijd zijn geboorteland om in Spanje te gaan studeren aan de kunstacademie in Madrid. Daar raakte hij verder gefascineerd door de Spaanse cultuur en groeide zijn belangstelling voor modeontwerpen. Oscar begon ontwerpen te maken voor modehuizen en wist zo een baan te bemachtigen bij couturier Cristobal Balenciaga. In 1960 verhuisde hij naar het modemekka van de wereld, Parijs, en na een aantal jaar in de haute couture gewerkt te hebben vertrok Oscar de la Renta in 1963 naar de Verenigde Staten om daar zijn eigen modehuis op te zetten.

Vanuit zijn achtergrond en ervaring opgedaan in Madrid en Parijs ontwikkelde Oscar de la Renta kleurrijke, unieke en vrouwelijke mode door gebruik te maken van luxe stoffen en door aandacht voor detail. Zijn succes als ontwerper duurt voort tot op de dag van vandaag. In 1977 kwam de eerste parfum voor vrouwen op de markt, Oscar for Women.

Sindsdien zijn er regelmatig nieuwe luchtjes van Oscar de la Renta verschenen voor zowel mannen als vrouwen, zoals Esprit d'Oscar die je kan kopen in de webshop van Parfums Bestellen. Esprit d'Oscar is een nieuwe versie van het originele eau de parfum waarmee Oscar de la Renta in 1977 debuteerde. Een echte klassieker dus die niet op je nachtkastje mag ontbreken!